Miért jó a hővisszanyerő szellőztető rendszer

A hővisszanyerő szellőztető készülékek a legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb szellőztetést kínálják, minimális hőveszteség mellett a lakások, szállók, lakások, iskolák és irodák számára. Használatukkal állandó, magas oxigéntartamú friss levegőt, penész és szennyezőanyagoktól mentesebb beltéri környezetet lehet kialakítani, fűtési illetve hűtési költségek megtakaritása mellett.

A felújitott és újépítésű lakások, családi házak, irodák, épületek, korszerű nyílászárókkal vannak felszerelve, melyek kitűnően zárnak, nem engedik ki a benti téli felfűtött levegőt, valamit nem engedik be a környezeti hideg téli levegőt, ezért rendkívül energiatakarékosak. Ugyanígy szigeteléskor az oldalfalakat nem légáteresztő szigetelő anyagokkal lefojtjuk, aminek hatása olyan, mintha egy nylon zacskót húznánk az épületre, ezáltal megszűnik a falak légzése és a páratartalom szinten tartása. Így azonban nem szellőzik a ház, nem cserélődik a levegő a használati terekben, mely pár óra után(különösképpen a hosszu éjszaka után amikor nincs szellőztetés) rossz minőségüvé válik, felgyülemlik a szen dioxid, és egyéb szennyező anyagok, és elkerülhetetlen lesz a szellőztetés, azaz az ablakok kinyitása, hogy huzat legyen. Télen a szellőztetéskor a lakás nagyon gyorsan ki tud így hűlni miközben sok esetben kintről is szennyezett levegő áramlik be és zaj, ami már nem annyira energiatakarékos. A szellőztető rendszer két legnagyobb előnye: friss szűrt levegő a lakásban, és közben a lakás hőjének akar 93%-át képes visszatartani.
Európában minden harmadik ember allergiában szenved, ami tovább fokozódik, ahogy egyre több ember él szmog által érintett környezetben, 2020-ra az európai lakosság fele érintett lesz valamilyen allergiás megbetegedésben.

A kül és beltéri levegőben megtalálható anyagok:

    • Pollenek: nem is gondolnánk, mennyi pollen kerülhet a lakásba akár egy ablak nyitással.
    • Pára: ha a levegőnek túl nagy a páratartalma, a páradús levegőben a poratkák könnyebben szaporodnak, ezért az ilyen környezet kedvez a házipor-allergia kialakulásának is.
    • Penész: páradús levegőben kialakul az egészségre veszélyes penészgomba, mely a tökéletesen záródó nyílászáróknak köszönhetően könnyebben kialakul szellőztetés nélkül.
    • Illékony oldószerek, ragasztók, lakkok, amely anyagok nehezen lebomló vegyületeket tartalmaznak, amelyek felhasználás után hosszan a levegőben maradnak, és veszélyeztetik az egészséget.

Szellőztetni bármikor lehet?

Az ablakokat kitárni valóban nem lehetetlen, első hallásra. Mert aki városban él, az meggondolja, hogy helyese csúcsforgalomban ablakot nyitni. Ha ráadásul allergiában szenved, akkor még inkább.

A benti levegő elhasznált szennyezett, a kinti szintén, amikor az ablak nyitásos szellőzés csődöt mond a beltéri levegő megtísztitásában?
A lehetetlennek tűnő feladatot szellőztető rendszerel egyszerű megoldani. A hővisszanyerős szellőztető rendszerrel egész nap friss és tiszta levegő lesz a lakótérben, mivel a szűrőrendszer biztosítja hogya szennyezőanyagok majdnem teljes egészében a kültérben maradjanak és nem kell attól tartani, hogy por, szmog, pollen, egészségkárosító vegyi anyagok kerülnek az otthonba.

Szellőztetés hővisszanyerő szellőztető rendszer segítségével

A hővisszanyerő szellőztető készülékek a legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb szellőztetést kínálják, minimális hőveszteség mellett a lakások, szállók, lakások, iskolák és irodák számára. Használatukkal állandó, magas oxigéntartamú friss levegőt, penész és szennyezőanyagoktól mentesebb beltéri környezetet lehet kialakítani, fűtési illetve hűtési költségek megtakaritása mellett.

A kínálatában megtalálható hővisszanyerő szellőztető Aspira, Novingair és különösképpen SEVI készülékek magas hatásfokú, A+ energiahatékonyságú, hőcserélővel és energiatakarékos, szénkefe mentes motorral szerelt ventilátorokkal rendelkeznek. A készülékben megtalálható ventilátor gondoskodik ahelyiségben elhasználódott levegő elszívásáról, valamint a frisslevegő pótlásáról a készülékhez csatlakozó csőrendszeren keresztül. A készülék hőcserélője puffer-hőtároló elemként lehetővé teszi azt, hogy a magasabb energiatartamú levegő átadja a hőenergiáját a beáramló hideg levegőnek(illetve nyáron fordítva). Így télen a kültéri hőmérsékletnél jóval melegebb, nyáron pedig hűvösebb friss levegő áramolhat be az épületbe.

Hővisszanyerő szellőztető készülék kínálatunk

A kínálatunkban megtalálható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető ventilátorok telepítése nem igényel speciális csőrendszer kialakítását. Telepítése egyszerű, rövid idő alatt, (egységenként legfeljebb 2-3óra) alacsony költségek mellett megvalósítható nagyon minimális szennyezéssel(hasonlóan tisztasággal megoldható mint egy polc falra szerelése), ugyanakkor helyiségenként szükséges egy készülék szellőztetésére (20-30nm helyiség szellőztetés készülékenként). Több készülékre is szükség lehet egy lakáson, irodaházon vagy épületen belül amelyek rendszerben szinkronizáltan tudnak müködni.