Hogyan működik a kerámiabetétes, egy ventilátoros szellőztető

Új megoldás a már meglévő otthonok szellőztetésére, decentralizált egyhelyiséges szellőztető ventilátorok kerámiabetét hővisszanyerő hőtárolóval, mely segíti a fűtés energiahatékonyságát. A kerámiabetétes hővisszanyerő rendszerrel ellátott szellőző rendszerek friss és tiszta levegőt biztosítanak a lakásban, miközben megőrzik a hőmérsékleti egyensúlyt a hőenergia vsiszanyerése által! (hatékonyság akár 93%). A decentralizált szellőztető rendszer, amely központi szellőztető egység és csövek nélkül telepíthető, ugyanazt a szellőzési teljesítményt nyújtja a külső falakon elhelyezett egységeknél.

A új hatszögletű méhsejt szerkezetű kerámia betét egy magnézium-alumínium-oxid-szilikát anyag, amelynek nagyon kis lineáris tágulása, alacsony hőtágulási együtthatója és kiváló hőtárolása van. A rekuperátor kiváló mechanikai szilárdságot, porozitási kritériumokat kínál.

Az új hatszögletű méhsejt szerkezetű kerámiabetét hővisszanyerő tulajdonságai:

A hatszögletű mehsejt kerámia betét hővisszanyerő súrlódási tényezője

  • Nagy hőtároló teljesítmény, nagy fajlagos hőtároló kapacitás: 850-950 J / kg K; .
  • Vízelnyelés (%) <0,02, ebben az esetben lehetetlen a penész kialakulása belsejében
  • Könnyen tisztítható
  • Kopásállóság, korlátlan élettartam
  • Jó hőtároló képesség.
  • a cellák új hatszögletű alakja 44% -kal alacsonyabb nyomásesést mutatott és fajlagosan 11% -kal kisebb felülettel rendelkezik, mint a négyzet alakú (a hordozók teljesítményét összehasonlítottuk 20 m / s légsebességgel.)

Hogyan működik a kerámiabetét hővisszanyerő?

kerámiabetét hővisszanyerőMivel a kerámia rekuperátorokban, ahol a hő áramlása történik , forró levegőről hideg levegőre vagy fordítva, a regeneráló hőcserélő működése magában foglalja a hő átmeneti tárolását a hővisszanyerős kerámia betétben, amely rendelkezik a szükséges hőkapacitással. 

egyhelyiseges szellozteto keramia hovisszanyeres ciklusAz energia visszanyerése a ventilátor váltott működése miatt történik, amely két ciklusból áll:
Ciklus 1. Az elhasznált meleg levegő elszívása a kerámia hőcserélőn keresztül amely melegíti a hőcserélőt. 70 másodperc elteltével a kerámia hővisszanyerő egység felmelegszik, a ventilátor automatikusan  megforditja az üzemmódot a friss levegőellátásra.

CIKLUS 2. Friss hideg levegő táplálása kívülről a kerámia hővisszanyerőn keresztül, amely elnyeli a felhalmozódott páratartalmat és felmelegíti a friss levegőt szobahőmérsékletre. 70 másodperc alatt, amikor a kerámia  hőcserélő lehűl, a ventilátor elszívási üzemmódba kerül, és a ciklus megújul.

A friss levegő bejutásának és az elhasznált levegő elszívásának módjai 70 másodpercenként váltakoznak.

Az üzemi ciklus egy meleg amelyet a hideg üzemidő követ. Több működési ciklus után a hővisszanyerő kerámia betét hőmérsékleti teljesítménye egy ciklusban megegyezik a következő hőmérsékleti teljesítményével . 

A levegő ellátása és elszívása egyidejűleg egy szellőzőrendszeren keresztül, decentralizált hővisszanyeréssel

A decentralizált hővisszanyerős szellőztető ventilátorok kerámia hőcserélőt használnak, hogy továbbítsák a hőt a kiszívott levegőből a befújt friss levegőnek. Megkülönböztetjük azokat a szellőztetőket, amelyek egyidejűleg elszívja az elhasznált és befúj friss levegőt, és olyan szellőztető ventilátorokat, amelyek váltott üzemmódban ciklikusan működnek. 

A decentralizált szellőztetőberendezések, amelyeket közvetlenül falba vagy ablakkeretbe szerelnek, különösen alkalmasak régebbi épületek szellőztetésére. Azok az eszközök, amelyek rendelkeznek a szükséges vezérlővel maga az eszköz, és vezeték nélkül kommunikálnak (wireless), különösen hasznosak, mivel csak áramforrást kell biztosítani. Az egyhelyiséges szellőztetők leginkábbpárban működnek hatékonyan, hogy kialakuljon légáram. Az eszközök számát a ház mérete és a lakók száma alapján kell kiszámítani. Alapvető szabály, hogy a hővisszanyerő egységet 25 négyzetméterenként kell felszerelni. Ezek az eszközök felváltva működnek: a levegőt 70 másodpercig befúj, majd a következő 70 másodpercig elszívja. Ily módon a kerámia betétes hőcserélőt először lehűtjük, majd melegítjük. A lakásba belépő levegőt megfelelő hőmérsékletre melegítik.

A decentralizált szellőzés előnyei

Előnyei a friss levegő a lakásban, magas hővisszanyerő képeséggel, miközben beépítése egyszerű, gyors és nagyon minimális kosz illetve por szennyezéssel jár. Mivel nem szükséges levegőelosztó rendszereket telepíteni, a lakó helyiségek látványa változatlan marad, a szellőztető egységek kicsik és kompaktok. Ugyanakkor meghibásodás esetén (amire nagyon ritkán van példa), elég csak a fej egységet vsiszaküldeni, és a rendszer többi szellőztetője továbbra is müködőképes marad. Ugyanakkor létezik az ablak alatt elrejthető szellőztető is, és kívülről és belülről gyakorlatilag észrevehetetlenek . Ezenkívül kedvezőbb áron vannak, mint a központi szellőztető rendszerek, és a szellőzőcsatornák tisztítása nem szükséges, mivel a falba teleített csőben kerül elhelyezésre, ugyanakkor a kerámia betét konnyen tisztítható, ahogy a szűrők is egyszerüen cserélhetőek, és moshatóak is.

Fontos az egyhelyiséges hővsiszanyerős szellőztetők jó elhelyezése, mivel a szellőztető nem megfelelő elrendezése befolyásolhatja a szellőzés hatékonyságát, miközben a fürdőszobában és a konyhában lévő szagokat nem megfelelő elhelyezés esetén más helyiségekbe is terjesztheti. 

Az egyes készülékek korlátozott levegőáramúak és kevésbé alkalmasak bizonyos típusú helyiségekben, ahol egyszerre sok ember van, ezért több egység telepítése ajánlott rendszerben ilyen esetekben.

Az Altecovent egyhelyiséges szellőztető ventilátor kínálata

A sEVI prémium ventilátorai rendkívül csendesek mivel a ventilátor zajcsökkentő sigetelésben található és független az elhelyezkedése a csőben illetve vásárolható hozzá extra zajcsökkentő betét, ideálisak hálószobába beépítéséhez.

Kínálatunkban megtalálható  márkák  Aspira ,  Novingair ,  Aerauliqa  és prémium minőségű márkák SEVI ,  és  inVENTer  hővisszanyerős szellőztetők amelyeket jellemez a  magas hatásfok, A / A+ energiahatékonysági osztály. az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetők EC, magas hatásfokú motorokkal vannak felszerelve mely rendkivül alacsony fogyasztást tesz lehetővé (1,2-9watt fogyasztás ventilátor mrkától és használt sebesség fokozat függően), karbantartásmentes, magas élettartamú, egyesíti az aszinkronmotorok megbízhatóságát és az egyenáramú motorok hatásfokát.