SEVi

SEVentilation GmbH SEVi hőcserélős ventilátorok, decentralizált és központosított szellőztetőrendszereink hővisszanyeréssel és anélkül, valamint fürdőszoba ventilátor.

seventilation hőcserélős ventilátorTovábbá kiegészítő alkatrészeink biztosítják az energiahatékonyságot a otthoni és üzleti felhasználásra egyaránt, az egészséges belső levegőt, valamint az életminőség javítását.

Termékeink diszkréten, nagyon csendes üzemmódban, könnyen használhatóak és nagyon hatékonyak. Ezenkívül hangszigetelt szellőzőrendszerekkel és hővisszanyeréssel teszik még komfortosabbá az otthonokat.

Milyen típusú épületekhez készült a SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer?

A SEVi160 HRV-rendszert, bármilyen méretű épület esetén használható, függetlenül attól, hogy lakó- vagy kereskedelmi célokra használják-e őket.

Ne felejtse el, hogy bizonyos számú egységre van szüksége, ha teljes épületet szellőztetni kívánja. A lakók számának és szellőztetni kivánt épület négyszetméter, légköbméter illetve helyiségek száma, elrendezkedése alapján számolható ki, tervrajz alapján, vagy akár vázatosan rajzolt tervrajz alapján is.

Miért kell használni az egyhelyiséges hőcserélős szellőztető rendszert, amikor helyette kinyithatom az ablakokat?

Különösen a jól szigetelt épületekben állandó friss levegőt kell biztosítani. Kipróbálhatja a szellőztetést az ablakok kinyitásával, de ezt télen ki akarja megtenni, tudva, hogy elveszíti a hőt / energiát az ablakok mindig kinyitásával, illetve nyáron átmeleti a lakást az ablakon át beérkező forró levegő?
A személyek közérzete romlik és koncentrálóképessége hanyatlik, mikor 2-3 órát töltenek olyan zárt térben, ahol a levegő CO2 koncentrációja 3000 ppm, vagy magasabb.

Mivel a kilélegzett levegő CO2 tartalma jóval nagyobb, mint a bevezetett külső levegőé, ezért a zárt tér széndioxid koncentrációja növekszik. Zárt terekben az előírt CO2 koncentrációt megfelelő frisslevegő utánpótlással érhetjük el.

Az magas szén dioxid ppm érték akkor fordulhat elő, mikor egy kis térfogatú szobában 2 ember 4 órát tölt, de egy esti – reggeli szellőztetés esetén tágasabb helyiségben is kritikus szintre emelkedhet az elhasznált levegőven a szén dioxid szint és az egyéb szennyező anyagok aránya. És mivel éjjel senki sem szellőztet pár óránként és az erősen különböző eredmények mutatják, hogy szabályozható természetes gépi szellőzésre van szükség.

Telepíthetem a SEVi 160 HRV egyhelyiséges hőcserélős szellőztető rendszert meglévő otthonom felújítása során?

Természetesen! Az SEVi 160 HRV hővisszanyerős szellőztető esetén nincs szüksége vezetékekre és csövekre – ez a tökéletes megoldás a későbbi telepítéshez. Nincs szükség kiterjedt munkavégzésre, mint például a légcsatorna felszerelésekor.

Hogyan érhető el hővisszanyerés központi hőcserélő rendszer nélkül?

Mindegyik SEVi160 HRV egység körülbelül 75 másodpercig fújja az elavult levegőt a helyiségből. A levegő áthalad a speciális kerámia beépített rekuperatorban, amelyet meleg levegő energiája melegít fel, miközben kiszívásra kerül az elhasznált levegő. Ezután a SEVI-egység megváltoztatja a működési módot, és újabb 75 másodpercre befujja az épületbe friss levegőt. Ennek a friss, tiszta levegőnek át kell mennie a felmelegedett kerámia hőcserélő résein az épületbe vezető út során, és így felmelegszik.

A SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer használatával kifinomult szellőztető rendszer előnyeit élvezheti, amelyek bármikor bővíthetők is újabb egységekkel.

Hány szellőztető egységre van szüksége az épülethez?

Ez az épület méretétől függ. Legalább két SEVi160 HRV egységre van szüksége, mivel szinkronizáltan müködnek igazán hatékonyan, azáltal hogy ellentétsen müködik a szellőztető egység pár egyik tagja a másikkals zemben és igy egy enyhe légáramot hoz létre. Az egyik egység kifújja az elavult levegőt, a másik pedig beszívja a friss levegőt, amíg 75 másodperc elteltével meg fordítják az üzemmódjukat .

Egy átlagos 3 hálószobás házban a mérettől és az aránytól függően 4-8 SEVi160 HRV egység szükséges négyzetméter, légköbméter, elhelyezkedés függvényében.

Mennyit kell fizetnem az áramért, hogy müködtessem a SEVi 160 HRV egyhelyiséges hőcserélős szellőztető rendszert?

A központi szellőztető rendszerekkel összehasonlítva pénzt takaríthat meg a működési költségen, mivel nagyon alacsony energia fogyasztásuak (villamos energia fogyasztás) a SEVi 160 egyhelyiséges hőcsewrélő szellőztető keszülékek, 2-6watt egységenként/óra. Az SEVi160 HRV-egységek alacsony teljesítményen működnek – a teljes 6 egységű rendszer átlagos villamosenergia-fogyasztás kevesebb, mint évente 6000 forint (a villamosenergia-egység ára 37ft / kWh). Ezenkívül nincs energiaigényes hőforrás. A SEVi hővisszanyerési elve -30 ° C-ig működik, észrevehető páralecsapódás nélkül.

Mire számíthatok az SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer karbantartásában?

Ez a SEVi 160 egyhelyiséges hocserélő szellőztető rendszer legnagyobb előnye! Mivel légcsatornák nélkül működik, nincs szükség drága csatornatisztításra és fertőtlenítésre szakemberek által szárazjéggel vagy más vegyi anyagokkal történő felhasználásával. Az SEVi160 HRV egységeket úgy tervezték, hogy a felhasználó csak a hagyományos tisztítóberendezésekkel karbantarthassák őket. Például a kerámia hőpuffert tisztításhoz szokásos mosogatógépben készítik.

Lehetséges a baktériumok által okozott rossz levegőminőség?

Az SEVi160 HRV-egységeink rövid hossza és a légáramlás állandó változása miatt nincs esély a baktériumok szaporodására. Csak 2-3 havonta tisztítsa meg a SEVi160 HRV-rendszert, tisztitja ki vagy cserélje ki folyamatosan a szűrőket, és mindig élvezze a friss és tiszta levegőt.

Befolyásolja-e a SEVi160 HRV-rendszer a lakás komfortját?

Ha folyamatosan ellátja a friss és tiszta levegőt, sokkal jobban érzi magát, főleg az éjszakai alvás során vagy amikor reggel felébred.

Alkalmas-e a SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer az allergiások számára?

Különböző típusú szűrőket szállítunk az SEVi-HRV egységekhez. A szokásos mellett kaphat egy speciális pollenszűrőt is, hogy csökkentse az allergia kockázatát. Vagy választhat egy aktív szén szűrőt is, hogy megvédje magát a legtöbb környezeti szennyeződésekkel, szállópo, illékony szerves vegyületekkel szemben. Szűrők könnyen hozzáférhetőek és gond nélkül cserélhetők. A vezérlő egységen egy kis lámpa figyelmezteti, mikor van ideje ellenőrizni vagy cserélni a szűrőt.

Szabályozza-e az SEVi160 HRV-rendszer az épületem páratartalmát?

A tartós levegőcsere miatt az épület belsejében csökken a páratartalom. Ezt általában a téli időszakban az ablaküvegen ellenőrizheti, ha kevesebb (vagy egyáltalán nincs) páralecsapódása van.

Mekkora a zaj szintje a SEVi 160 HRV egyhelyiséges hőcserélős szellőztető rendszert?

Minden SEVi160 HRV egység a legkisebb ventilátor sebesség üzemmódban 20 dB-nél alacsonyabb zajszint mellett működik, illetve rendelhető plusz hangszigetelési csomaggal amely beépítésével a külső zaj hangszigetelése 42-49,99 dB-el csökkenti.

A SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer rendelkezi tanúsítvannyal?

Minden SEVi160 HRV-rendszert Németországban terveztek és gyártottak, tanúsítják és jóváhagyja a német hatósági szerv, mint a DIBt. Ezen felül a rendszer teljesítményét olyan független intézetek tesztelik, mint a TZWL eV

Itt megnézheti a másolatot a tanúsítványokról, ha további részletekkel szeretne érdeklődni. A tanúsítás a CE-címkét is tartalmazza.

Mekkora a SEVi160 HRV egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer várható élettartama?

Az első SEVi160 HRV-rendszereket több mint 17 évvel ezelőtt építették és továbbra is működnek, mert olyan kiváló minőségű alkatrészeket használnak, mint az EC EBM-Papst ventilátorok vagy a csúcsminőségű kerámia rekuperatorok. És a legrosszabb esetben meghibasodas esetén is az alkatrész nagyon könnyen cserélhető.

Milyen garanciát kapok?

A gyártó hibáival szemben teljes 36 hónapos garanciát és 10 éves garanciát kap a kerámia hőcserélő egységek teljesítményére. A jótállás kizár minden kár esetet, amelyekért Ön felelős.

Több mint hat HRV-egységre van szüksége az épületemben, hogyan lehet ellenőrizni őket?

A szokásos vezérlőegységeinkkel, a SEC 20 , legfeljebb 6 SEVi160 HRV egység működik. Ha a rendszer 6-nál több SEVi160 HRV-egységet tartalmaz, akkor 2 (vagy több) SEVi standard vezérlőegységre van szüksége.

2015 óta szállítjuk az új SEC-Touch, érintőképernyővel működtetett vezérlőegységet, amely legfeljebb 12 SEVi160 HRV egységet képes működtetni. Ez az új egység sokkal több kényelmet kínál, mivel beállíthatja az épület különböző szellőzési zónáit.

Mi a helyzet a fürdőszoba ventilátor elszívásával?

Megfelelő fürdőszoba ventilátorok széles választékát megtalálja kinálatunkban, valamint egy speciális, egyhelyiséges dupla hőcserélős szellőztető egységet is megtalál kínálatunkban. A SEVi Duo Mini készüléket, ha a fürdőszobát hőhatékonysággal kívánja hatékonyan szellőzni.

Mit kell felkészítenem a HRV-rendszer telepítéséhez?

Az SEVi 160 HRV-System telepítéséhez 163-180 mm-es falfúrásra van szükség, amely kivitelezhető gépészeti lyukak betonfúrása gyémánttechnikával (110 mm-es illetve 160 mm-es fúrókorona használata nagy szilárdságú beton falhoz, téglafal stb., akár 60-70 cm falvastagság esetén is), rezgés és faltörés mentesen, minimális por illetve szennyezéssel, amelyet kérésre vállalunk, illetve teljeskörü beszerelést, beüzemelést, karbantartást.

Új ház építése esetén a magfuratok fúrása helyett használhatja a pre-fab burkolatainkat (Szerelési segédanyag).

Mi az előnye a pre-fab tégla használatának?

Az előkészítés tégla elemet új épületekhez készítik, és a téglafal építésekkor telepíthető a falba. A SEVi160 HRV-rendszer egységet be kell helyeznie a ház pre-fab tégla nyílásába. Tökéletesen illeszkedik és biztosítja a megfelelő szigetelést. Az elő gyártott és beépített ház használatával nincs szükség fúrásra.

Bővíthetem-e a HRV-rendszert házbővítés vagy szükség esetén?

Természetesen. Az új SEVi160 HRV-egységeket csatlakoztatnia a meglévő vezérlőpulthoz, vagy telepítenie kell egy másik SEVi vezérlőpanelt, abban az esetben, ha a meglévő SEVi vezérlőpult elérte a vezérelhető SEVi160 HRV egységek maximális mennyiségét.

SEVi szellőzőrendszerek – termékek minden alkalmazáshoz

SEVi decentralizált szellőztetőrendszereink és a professzionális szellőztetési koncepció garantálják a szinte tökéletes légáramlást, ugyanakkor csökkentik a penészesedés kockázatát. A folyamatos friss levegőellátás döntő szerepet játszik a nappali helyiségekben, az iskolákban és az óvodákban, valamint az irodákban és a munkaterületeken. A friss levegő pozitív hatással van a teljesítményre és a koncentrációra. Ezenkívül jelentős mértékben hozzájárul a nagyobb jóléthez. A szellőztető berendezésünk segítségével a pollen és a (finom) por kívül marad, frissen szűrt levegő áramlik a tárgyba. Termékeinkhez lehetőség van aktív szenes vagy pollen szűrő használatára is a még tisztább levegőhőz. Az utcai zajok még hatékonyabb kizárása érdekében lehetőség van plusz zajcsillapító beépítésére.

Szellőztető Vezérlés

Két tipusu vezérlő egység közül lehet választani:

Decentralizált hangszigetelő szellőzés – megtalálja a megfelelő termékeket itt!

Ha decentralizált hangszigetelő szellőztető rendszerekre van szüksége, itt megtalálja a megfelelő termékeket is. Az akusztikai terület egyedi alkatrészeinek köszönhetően a decentralizált hangcsillapító ventilátorok rendkívül magas értékeket érnek el a szokásos hangszint-különbség szempontjából. Örömmel fejlesztettük ki szellőztető rendszerünket a speciális követelményekhez saját hanglaboratóriumunkban.

Az összes SEVi fürdőszoba szellőztető hőcserélős ventilátor rendszer gyorsan és egyszerűen telepíthető. A részletes telepítési útmutató a termékek letöltési részén megtalálható, valamint a megrendelés megerősitése emailben is küldjük, illetve a termékek dobozában is megtalálható.

1–12 termék, összesen 20 db