Penész megelőzése, megszűntetése a lakásban, Hővisszanyerős szellőztető rendszerrel!

Amikor a lakás levegője penészes nem tiszta, friss, a szabadból beérkezve rögtön érezhető. Akik a házban laknak, nem mindig veszik észre, mivel megszokható az emberi orr számára egy idő után. De például a penész szaga, amikor a belső páratartalom mindig magas, még a ruhákban is átitatva van. Tucatnyi módszer létezik a penész leküzdésére, de a hosszú távú hatékonyság inkább a megfelelő szellőztetés amire a hővisszanyerős szellőző rendszer megfelelő megoldás.

A hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyei

Először is a levegő minőségéről van szó, amelyet talán nem lát, de biztosan nem érez. Különbség van a kellemetlen szagok tekintetében is. A kívülről érkező levegő szűrve van, és a szellőző egységeknek köszönhetően folyoton a levegő cseréje. 

Egyéb figyelemre méltó előnyök:

  • Csökkenti vagy megszünteti meg a penész megjelenésének esélyét a házban.
  • Mindig friss levegő, a szellőzés klasszikus módjától függetlenül.
  • A levegő szűrt és egészséges, ideális az allergiások számára is.
  • Nem lesz többé magas nedvességtartalom.

De ahhoz, hogy ez a rendszer optimális legyen a felhasználó igényeihez, minden körülményt figyelembe kell venni. Az is számít, hogy mennyire szigetelt, légtömör a ház, például az ablakok tipusa. Ideális esetben egy ilyen rendszert az otthona részeként kell elképzelni építés megkezdésénél. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok, akiknek régi lakásuk van, nincs hővisszanyerős szellőztető megoldás.

Miért és hol jelenik meg a penész

penesz magas paratartalom-parakicsapodas falakonAz első számú ok a nedvesség és a páratartalom, vagyis amikor meghaladja a 65% -os küszöböt. Előfordulhat az otthoni felhasználó rossz magatartása miatt is, mégpedig azért, mert nem szellőzteti megfelelően a házat, különösen a zuhanyzást követően a fürdőszobát, a konyhát főzés után vagy közben, beltéri ruhaszárítás stb.

Egy másik ok ugyanahhoz a forráshoz kapcsolódik, de némileg független attól, hogy a benne lakó mit tehet vagy nem. Vannak régi építmények, közvetlenül a földre helyezve alap szigetelés nélkül, rossz a szellőzés az alagsorban, vagy azért, mert túl nagyok a különbségek belül és külső hőmérséklet vagy egyéb körülmények, és gyakran kondenzáció lép fel, mert a lakés a földszinten van, északi fekvésü stb.

Nem számít, mi az igazi oka a penésznek, amely újra megjelenik otthonában, a megoldás ugyanaz, szellőzés hővisszanyeréssel . Ez az, amit a klasszikus szellőzés nem tud megoldani, csak ha egész nap nyitva hagyja az ablakokat.

Például a penész általában megjelenik a szoba sarkaiban, akár a falakon, akár a padlón, a bútorok mögött. A hővisszanyerő szellőzés hatékonyan működhet úgy, hogy a helyiségekben lévő levegő kicserélődik.

Otthon vagy a lakásban

E rendszerek opciói rugalmasságot, alkalmazkodást és sokoldalúságot kínálnak számunkra bármilyen típusú házban lakásban megfelelő változat kialakításában legyen szó központi vagy egyhelyiséges decentralizált szellőztető rendszer kialakításáról. Élvezheti tehát a hővisszanyerős szellőző rendszer összes előnyét, függetlenül attól, hogy a házában vagy egy lakásban lakik-e.

  • Különböző rendszerek állnak rendelkezésre bármilyen típusú költségvetésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük