Miért fontos a fürdőszoba ventilátor a fürdőszobában

Miért fontos a fürdőszoba ventilátor a fürdőszobában

A fürdőszoba magasabb aktivitást mutat a nap folyamán ami szükségessé teszi fürdőszoba ventilátor használatát. A nyilvánvaló felhasználás természetesen a WC használata a zuhanyozás vagy fürdés ami által rövid idő alatt nagy mennyiségű pára keletkezik. A szellőzés hiányának jele a penészesedés, amely a túlzott pára kicsapódás formájában, ami ellen a tervezett megfelelő szellőztetéssel tudunk védekezni, melyhez számos a szellőzéstechnika területéről már jól ismert eszköz párosul. A megfelelő szellőztető rendszer nemcsak megmentheti otthona szerkezetét, hanem elősegíti a levegőben lévő nedvesség és szagok eltávolítását.

Mit kell tudni a fürdőszoba szellőztető rendszerekről

fürdőszoba ventilátor okos smart szenzor páratartalomA fürdőszoba szellőztető rendszere fontos, függetlenül a fürdőszoba méretétől. Mítosz, hogy a nagyobb fürdőszobákban nincs szükségük fürdőszoba ventilátor használatára. Csak azért, mert a fürdőszobában nagyobb méretű, ez nem azt jelenti, hogy a levegőben lévő páratartalom , gyorsabban távoznak a helyiségből, mint egy kisebb fürdőszoba esetén!


Minden fürdőszobának szüksége van a méretéhez megfelelő fürdőszoba szellőztető rendszerre. HVAC szakértőink képzettek abban, hogy tanácsot adhassanak és telepítsenek egy helyiségéhez megfelelő CFM-mel rendelkező elszívó ventilátort – ez köbméter / perc -, hogy a párás levegő a szükséges sebességgel kiszívásra kerüljön. 

Számos fürdőszoba szellőztető ventilátor közül választhat, amelyek közül néhány csak a levegő kiszellőztetésének alapvető jellemzőivel rendelkezik, de néhány olyan okos funkciókkal, mint például páratartalom érzékelő, mozgás érzékelő, fényérzékelő, szagérzékelő, időzítő illetve okos funkciok, mint telefonos applikáció, amelyben beállítható az igény szerinti szellőztetés.

Hova kerüljön a fürdőszoba ventilátor?

A HVAC szakértő átnézi a fürdőszobát és a ház felépítését annak meghatározására, hogy a fürdőszoba szellőztető rendszert hova kell telepíteni. Az Altecoventnél gondoskodunk arról, hogy a szellőztető rendszert a kültéri falra telepítsük, a lehető legrövidebb távolságot használva a ventilátor és a kültéri között, hogy maximalizáljuk a légáramot. A szellőztető ventilátort a mennyezetbe vagy az oldalfalon minél magasabbra kell telepíteni, mert a meleg nedves levegő és a szagok a fürdőszoba legmagasabb pontjáig emelkednek – ezáltal könnyebben szellőzhetnek.

Ideális esetben a szellőztető rendszernek legközelebb kell lennie ahhoz a részéhez a fürdőszobának, ahol a legnagyobb páratartalom és nedvesség kibocsátódik, amely természetesen a zuhany vagy a kád. Ha nem lehet ide helyezni olyan okok miatt, mint például nem külső fal, akkor javasoljuk, hogy a szellőztető rendszert helyezze a lehető legközelebb, vagy akár a WC-hez. A HVAC szakértő segít eldönteni a szellőzőventilátor elhelyezését a legjobb eredmények elérése érdekében.

/kapcsolat/Fürdőszoba ventillátor és szellőzés nélkül a fürdőszobában különösen nagy eséllyel alakulhat ki magas páratartalom, ami penészedéshez vezet. Előzze meg a penész kialakulásának a lehetőségét, és vegye fel a kapcsolatot az Altecovent szellőztető szakértőivel. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük