Miért szükséges a légcsatorna tisztítása a központi szellőztető rendszer esetén

Miért szükséges a légcsatorna tisztítása a központi szellőztető rendszer esetén

Idővel az otthoni légcsatornák nagy mennyiségű szennyeződést és port gyűjtenek össze. A légcsatorna professzionális tisztítása kiküszöböli ezt a lerakódást. Bár a rendszer, a légcsatornák szűrőkkel védve vannak, a hosszú használati idő következtében a belső szennyeződést kiküszöbölni nem, csak csökkenteni lehet. Idővel szükségessé válik a belső tisztítás.

Speciális kefék és kamerák használatával a szellőztető szakember képes alaposan megtisztítani a vezetékeit. Négy fő előnye annak, hogy otthoni vezetékeit szakember tisztítsa meg:


Beltéri levegőminőség javítása

legcsatorna tisztitasa kozponti szellozteto rendszerA légcsatorna tisztításának legfontosabb előnye, hogy javítja otthoni levegőminőségét. A légcsatornák falain megtapadó por és szennyeződések mint például háziállat szőrét, baktériumokat, pollent, gombákat és penészt. Ezek az allergének és kórokozók rontják otthoni levegő minőségét, valamint a lakók általános egészségét.

Ez különösen fontos, ha Ön vagy bármely családtagja allergiától, asztmától vagy más légzési rendellenességektől szenved. Ilyen esetekben a csővezetékek szakember általi tisztítása a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák ezeket a feltételeket.

Jobb légáramlás

A légcsatornában a por, haj, és más anyagok felhalmozódása ronthatja a légáramlást. A központi hővisszanyerős szellőztető légcsatornáiban lerakódott 1 mm-es porréteg, a megnövekedett ellenállások miatt, akár 10%-os energiatöbbletet is eredményezhet, amely által többet vagy magasabb fokozaton kell mükődjün a szellőztető a megfelelő levegő csere mennyiségének bíztositása érdekében. A légcsatorna professzionális tisztítása eltávolítja ezeket az akadályokat.

Hatékonyabb szellőztető rendszer a légcsatorna tisztítása által

A tiszta csővezetékek elősegítik a HVAC rendszerek és a szellőztető rendszer jobb és hatékonyabb működését, mivel nem kell a levegőt átjuttatnia a felhalmozódott szennyeződések és por részleges akadályain. Ez csökkenti az energiaszükségletet, és csökkenti a meghibásodás vagy hibás működés kockázatát, hatékonyan meghosszabbítva az egység élettartamát.

Központi szellőztető rendszer állapotának ellenőrzése

elotte utana legcsatorna tisztitasa kozponti szellozteto rendszerVégül, a légcsatorna tisztítása lehetőséget nyújt a szakembereknek, hogy ellenőrizzék a rendszert az esetlegesen fenálló problémák szempontjából. A tisztítás során a szakembereknek általában a HVAC rendszer és szellőztető rendszer minden részét átvizsgálják. Ennek eredményeként valószínűleg észlelnek minden problémát, akkor is ha kisebb jelentőségű. A kisebb problémák kezelése is fontos, még mielőtt azok nagyokká válnának, sok pénzt megtakarítható ezáltal.

A központi szellőztető rendszer légcsatornáit két-öt évente meg kell tisztítani. Ha a szellőzőrendszert megfelelően karbantartják, és évente kétszer cserélik a szűrőket, meghosszabbíthatja a professzionális tisztítások között eltelt időt. A levegő szűrők a szellőzőrendszer fontos tartozékai. Megakadályozzák a külső szennyeződések (por, pollenek stb.) bejutását az épületbe, és a szerkezeti elemek (hőcserélő, ventilátor, légcsatornák stb.) felületén lerakódások kialakulását. 

Sok esetben előfordul hogy a szellőztető tulajdonosok a szűrőcserét tisztítással igyekeznek pótolni, elhalasztani, ám ez nem mindig szakszerű, teljes értékű. Jellegzetes hibaforrás lehet, hogy egyes szűrők fordított helyzetben is behelyezhetők. A szűrőt kiemelve ellenőrzés céljából, majd utána tévesen fordítva helyezve vissza, és így a szűrőn már összegyűlt szennyeződést a légáramlás a rendszerbe sodorja.

Ha rendszerét soha nem tisztították, és több mint három éve aktívan használja, akkor ajánlott a központi szellőzőcsatorna tisztítása. Ugyanakkor egy szezonban is elegendő mennyiségű por és szennyeződés felhalmozódhat a szellőzőrendszerben, hogy az kevésbé hatékony legyen, mint a telepítéskor.

Mit tehet az Ön számára az Altecovent?

Itt, az Altecovent-nél törekszünk a kiválóságra minden elvégzett munkánkban, és rengeteg tapasztalattal és tudásunkal azért vagyunk itt, hogy segítsünk javítani a beltéri levegő minőségét és hatékonyabbá tenni otthonát. Széles termékskálával és az összes szükséges technikai támogatással mindig gondoskodunk arról, hogy a legmegfelelőbb megoldást kapja az otthona vagy épülete számára.

Az Altecovent szellőztetésre szakosodott társaság tevékenysége az otthoni szellőztető rendszerek forgalmazása tervezése és szükség esetén telepítése. Bármekkora is legyen az igénye, költségvetése vagy beállítása, cégünk biztosítja a szükséges megoldást. A központi hővisszanyerő szellőztetéstől, az otthoni elszívó ventilátorokon a helyiségenkénti decentralizált szellőztetőkig széles választékával állunk rendelkezésükre. Szellőzőrendszereink segítenek abban, hogy ingatlanát a lehető leginkább környezetkímélővé tegye, igény szerinti energia visszanyerő szellőztetés és hővisszanyerő (HRV) (ERV) szellőztetés segítségével. 

Cégünk segíthet Önnek, kiváló minőségű csendes szellőztető rendszerek bíztositásával, a lehető legjobb áron.

Szellőztető rendszer széles választéka a legnagyobb gyártóktól

Neves gyártók szellőztető rendszereit tudjuk biztosítani a, mint például:

Az szellőztető egységek mellett a csővezeték-megoldások széles választékát és az összes szükséges kiegészítőt, beleértve a vezérlőket, a szűrőket és az összes anyagot, szellőzőszelepeket és szerelvényeket is megrendelhető cégünktől.

Kapcsolat

Értékesítési és műszaki csapatunk bármilyen kérdésre válaszolni tud hétfőtől péntekig 8–18 óráig. Vegye fel velünkkapcsolatot, hogy további információt kapjon a hővisszanyerő szellőztető rendszerekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük