Megéri a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Megéri a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Igen, az otthonok 90% -ában a hővisszanyerős szellőztető rendszer telepítése sok előnnyel jár. A hővisszanyerő rendszer friss levegőt fog biztosítani otthonának, ugyanakkor visszanyeri az általában ablakon keresztül történő szellőztetés esetén elvesztett hőt, és egészségesebb levegőt bíztosit, valamint megtakarítást eredményez a fűtési számláknál!

hovisszanyeros szellozteto rendszer megeriÚj ház építésekor nem kétséges, hogy a hővisszanyerő szellőztető rendszer (központi szellőztető rendszer (HRV, ERV) vagy leginkább meglévő lakóház, apartman szellőztetésére decentralizált egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető ventilátorok) jelentős megtakarítást eredményezhet a fűtési számlákban. A normál fürdőszobai ventilátorok és az ablakszellőzés használatának kiváltására, de elsősorban a beltéri levegő minőségének drámai javulása (IAQ), az ingatlanban élők egészségének és komfortjának javítását szolgálja.

Csökkentik a ház fűtésének költségeit

A hővisszanyerős szellőztető rendszer a normál hulladékhő akár 90% -át képes visszanyerni, és akár 25% -kal csökkenti a fűtési igényt. A szellőztető rendszer mint befektetés akár öt éven belül megtérülhet. Természetesen az olyan tényezőket, mint az ingatlan légszilárdsága, bele kell foglalni az egyenletbe, de pl. egy iroda esetén, egy 80%-os hő energiát visszanyerni képes szellőztető rendszer , a fűtési terhelések kb. 30% -át megtakarítaná.

Beltéri levegőminőség (IAQ)

A jól szigetelt épületek iránti kereslet az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt. A jól szigetelt és nem megfelelő szellőzésű házak rossz beltéri levegőminőséggel rendelkezhetnek, a jól záródó nyilászárók, ajtók közel teljes mértékben megszüntetik a levegő cseréjét ami által felgyülik a szén dioxid és egyéb illékony szerves vegyületek a lakás levegőjében ezáltal rontva a komfortot, illetve a páratartalom növekedése esetén párakicsapódás, nedvesség, penész képződését segítve elő. Ez kellemetlen szagokhoz és egészségi problémákhoz is vezethet, mint például asztma és más légzési problémák. Ha csökkenteni akarja a fűtési költségeket, miközben otthonában legyen állandó friss, szűrt levegő, penészedés elkerülése, akkor a hővisszanyerős szellőztető rendszer a megoldás.

co2 szen dioxid szint folyamatos szellozteto mukodese mellett

Co2 szén dioxid szint szellőztető folyamatos működése mellett

A hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyei

 • Javítja a beltéri levegő minőségét (IAQ)
 • A szellőztetés által elvesztett hő akár 90% -át visszanyeri
 • Csökkenti a fűtési, hűtési költségeket
 • Kulönösen fontos a szellőztető rendszer a jól szigetelt otthonok esetén, hogy legyen légmozgás
 • Megakadályozza a penész kialakulését, és meggátolja a páralecsapódást
 • Az illékony szerves vegyületek ( aeroszolok , radon, szagok stb.) kivonása, felhígitása
 • Kiváltja a normál szellőztetést (amit 2-4 óránként kellene megismételni ahhoz hogy egeszségesen alacsony legyen a szén dioxid)
 • Csendesebb lesz a lakás a zajos környéken ablakon át történő szellőzés kiváltása esetén
 • Folyamatos friss, egészséges, szűrt levegő G3, G4, szén-aktív vagy pollenszűrővel otthonában
 • Kiegyensúlyozott hőeloszlás a ház egész területén
 • Megfelel az épület legújabb energetikai követelményeknek
 • Automata müködés vagy előre bealított müködés rendszertől függően távirányítóval, fali kezelőpanel által,  okostelefon applikáción keresztül,  vagy okos otthon rendszeren keresztül
 • Általában véve, az egyhelyiséges hővisszanyerős ventilátor darabonkénti átlagos villamosenergia-fogyasztása 2-6 W. Ez (folyamatos működés esetén) nagyon alacsony éves költséget eredményez, 1500-2000 HUF / év.

Szellőztető rendszer telepítése meglévő otthonokban

szellőztető ventilátor hővisszanyerős Aerauliqa Quantum NextA régebbi ingatlan esetén, a legegyszerűbb a decentralizált szellőztető renszer az egyhelyiséges szellőztető ventilátorok, mivel nem szükséges csővezetékek beépítése, por és rezgés mentes falfúrás után egyszerűen a falba kerülnek beépítésre, a kábel nélküli kommunikáló(wireless) szellőztetők esetén csak egy árámforrás oda vezetése szükséges, kábelen keresztüül kommunikáló szellőztetők esetén kábeles összeköttetés a központi vezérlővel vagy a szellőztetők összekötése szükséges.

A régebbi épületekben, főleg ahol állandó probléma van a nedvességgel és a penésszel, a szellőztető egységek megoldást jelentenek, segítik a párásodási problémák kiküszöbölését.

Amit az utóbbi néhány évben felfedeztünk, az a tény, hogy a régi épületek amelyet erősen hőszigeteltek, dupla üvegezésű hőszigetelő ablakokkal láttak el, a legnagyobb probléma a beltéri levegő rossz minősége vagy az, amely többek közt páralecsapódási problémákban nyilvánul meg.

Az Altecovent szakemberei segítenek a hővisszanyerő szellőztető rendszerek tervezésében, és komplett és könnyen telepíthető készlet össze állításában, vagy szükség esetén a rendszer telepítésében, kivitelezésében.

Telepítés új házakba

kozponti hovisszanyeros szellozteto komfovent Domekt R400VÚj házak esetén előnyös lehet az épitéskor könnyen betervezhető a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer, a szellőztető egység megfelelő elhelyezésével, és a csövezet kialakitásának megtervezésével.

Ugyanakkor egy minőségi decentralizált egyhelyiséges hovisszanyerő szellőztető rendszer is előnyös lehet betervezni a ház építésekor, mivel könnyen kialakitható a falak burkolása előtt a kábelek elhelyezése a falban.

A mechanikus szellőztető rendszerek hamarosan építési szabályokká válnak, és az ingatlan értékét is növeli egy hővisszanyerős szellőztető rendszer.

Az Altecovent mindig szívesen segít bármilyen kérdésében a szellőztető rendszerekkel kapcsolatban, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot bármilyen kérdése van. A pontos tervezés érdekében, az épület tervek alapján,  megtervezzük az Ön számára ideális rendszert , és ingyenes javaslatot tanácsadást tudunk nyújtani Önnek.

Telepítés passzív házba

A passzív házak (Passivhouse) vagy az NZEB-t (a házak energiafogyasztása majdnem nulla) légmentes lezárásának feltétele a hővisszanyerős szellőztető rendszer.

Annak érdekében, hogy a hőre visszanyerő szellőzőrendszerből a legtöbbet hozhassa ki, és megbizonyosodjon arról, hogy érdemes-e, javasoljuk, hogy az épület legyen ésszerűen víz szigetelt és időjárásálló. Sikeresen telepítettünk szellőztető rendszereket nagyobb lakásokba, akár a beltéri levegő minőségére, a páratartalomrapáralecsapódásra, penészre vonatkozóan , amelyeket a szokásos nedvesség-megelőzési módszerekkel nem lehet kezelni. Ezek a tulajdonságok a nedvesség szivárgás miatt nem érik el a 80% -nál nagyobb hővisszanyerést, ám drasztikusan javult az életminőség legfőképp a pára, penész problémák megszüntetése által, és érdemes befektetni a hővisszanyerő szellőztető rendszerbe.

Hol helyezhetem el a hővisszanyerő egységet a házam központi szellőztető rendszerén keresztül?

A központi szellőztető rendszert, ál mennyezetben, kazánházban, padlást, üreges terekben elhelyezhető, a csöve az álmennyezetben elvezetve az egyes helyiségekbe állott levegő elszívására és a tiszta levegő biztosítására.

A decentralizált egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek  a falban helyzekednek el, nem szükséges külön hely számukra.

Minden rendszer könnyen telepíthető, központi rendszerekhez minden tartozékot tudunk biztosítani, igény esetén telepítést, professzionális falfúrást és professzionális szellőztető egység telepítését, tervezését kínáljuk. Töltse ki online kapcsolatfelvételi űrlapunkat .

A szellőztető és hővisszanyerő rendszerek egyik legfontosabb jellemzője, hogy az épület egész területén szabályozhatja a szellőztetést. 

Mit tehet az Ön számára az Altecovent?

Itt, az Altecovent-nél törekszünk a kiválóságra minden elvégzett munkánkban, és rengeteg tapasztalattal és tudásunkal azért vagyunk itt, hogy segítsünk javítani a beltéri levegő minőségét és hatékonyabbá tenni otthonát. Széles termékskálával és az összes szükséges technikai támogatással mindig gondoskodunk arról, hogy a legmegfelelőbb megoldást kapja az otthona vagy épülete számára.

Az Altecovent szellőztetésre szakosodott társaság tevékenysége az otthoni szellőztető rendszerek forgalmazása tervezése és szükség esetén telepítése. Bármekkora is legyen az igénye, költségvetése vagy beállítása, cégünk biztosítja a szükséges megoldást. A központi hővisszanyerő szellőztetéstől, az otthoni elszívó ventilátorokon a helyiségenkénti decentralizált szellőztetőkig széles választékával állunk rendelkezésükre. Szellőzőrendszereink segítenek abban, hogy ingatlanát a lehető leginkább környezetkímélővé tegye, igény szerinti energia visszanyerő szellőztetés és hővisszanyerő (HRV) (ERV) szellőztetés segítségével. 

Cégünk segíthet Önnek, kiváló minőségű csendes szellőztető rendszerek bíztositásával, a lehető legjobb áron.

Szellőztető rendszer széles választéka a legnagyobb gyártóktól

Neves gyártók szellőztető rendszereit tudjuk biztosítani a, mint például:

Az szellőztető egységek mellett a csővezeték-megoldások széles választékát és az összes szükséges kiegészítőt, beleértve a vezérlőket, a szűrőket és az összes anyagot, szellőzőszelepeket és szerelvényeket is megrendelhető cégünktől.

Kapcsolat

Értékesítési és műszaki csapatunk bármilyen kérdésre válaszolni tud hétfőtől péntekig 8–18 óráig. Vegye fel velünkkapcsolatot, hogy további információt kapjon a hővisszanyerő szellőztető rendszerekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük