A fürdőszoba szellőztetésével kapcsolatos szempontok a fürdőszoba felújításánál

A fürdőszoba szellőztetésével kapcsolatos szempontok a fürdőszoba felújításánál

elszivo szellozteto rendszer furdoszobaHa hiányzik a fürdőszoba elszivo szellozteto rendszer, a fürdőszoba felújítása tökéletes lehetőséget kínál az elszívó rendszer felszerelésére vagy korszerűsítésére. Fontolja a fürdőszoba felújítását? Fürdőszoba felújítása esetén új arculatot kap a fürdőszoba. A fürdőszoba az otthon fontos helyisége – mindannyian sok időt töltünk itt. A fürdőszobák felújításának egyik kulcsfontosságú területe néhány háztulajdonos figyelmen kívül hagyja: elszívó szellőztetést. 

Miért kötelező a elszívó szellőzés?

Az otthonban keletkező páratartalom nagy része a fürdőszobából vagy a konyhából származik. A fürdőszobában pára forrás a zuhany, folyóvíz a mosogatóban és öblítő WC. Mindez a nedvesség hatással van a házra, azaz:

párás levegő és kellemetlen fürdőszagok.

A ház túlzott páratartalma magasabb nyári páratartalomhoz vezet, és plusz hűtésre lehet szükség, amikor a páratartalom miatt az otthon túl melegnek tűnik.

Penész, penész és gomba a csempéken, zuhanyfüggönyökön, a padlón, a falakon és a mennyezeten, amely allergiához betegségekhez vezet valamint kárt tehet az épületben.

Ha van ablaka, akkor az lehet a megoldás, ha kinyitja kiszívja a nedvességet. Ez azonban nem energiatakarékos mert télen a hideg beáramlik, nyáron pedig a meleg és a modern otthonokban ritkán van fürdőszoba ablak. A legjobb megoldás a fürdőszoba elszivo szellozteto rendszer beszerelése, de a légcsatornáknak a szabadba kell vezetniük. Egy olyan rendszer, amely nedves levegőt ürít a tetőtérbe vagy a mennyezeti gerendák közötti terekbe, fás rothadást és penészesedést okoz. Ha a meglévő csővezeték ezekbe a helyekbe vezet, akkor azt ki kell terjeszteni úgy, hogy áthaladjon a tetőn a külső falon kivülre vezesse a levegőt.

Elszivo szellozteto rendszer kiválasztása

A háztulajdonosoknak manapság sokféle elszívó fürdőszoba ventilátor közül van lehetősége választani, köztük csendesebb, hatékonyabb modellek, amik a múltban nem voltak elérhetőek. Meg kell találnia a fürdőszobához megfelelő légmennyiségű elszívó ventilátort, amelyet óránként köbméterben mérnek.

A fürdőszobák felújításával és elszívó szellőzésével kapcsolatos további információkért forduljon az Altecoventhez.

Az Altecovent fürdőszoba ventilátorok széles választékával áll rendelkezésre amely elszivo szellozteto rendszer kiépítését teszi lehetővé, egyszerűbb elszívó ventilátorok nedvességérzékelővel.

Pulsar furdoszoba ventilator app inventer mobilOkos Pulsar fürdőszoba ventilátor automatikus mozgásérzékelővel és időzítővel, innovatív fürdőszobai ventilátor intelligens levegő elszívással a fürdőszobából és a nedves terekből, automatikus páratartalom érzékelő, beépített fényérzékelő és indítási késleltetés funkcióval, okos vezérlési lehetőséggel az “inVENTer Mobile” alkalmazás révén, ingyenes az iOS számára az App Store-on és az Android Play Google Play Store-on keresztül, fejlett vezérléssel és egyedi szenzoros működéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük